Milliárdok spórolhatók meg az új típusú email archiválással

Milliárdok spórolhatók meg az új típusú email archiválással

A 2000-es évek elején nagy nemzetközi visszhangot kapott, hogy 5 amerikai nagyvállalatot (Deutsche Bank Securities Inc., Goldman Sachs & Co., Morgan Stanley, Solomon Smith Barney Inc. és U.S. Bancorp Piper Jaffray Inc) büntettek meg egyenként 1,65 millió amerikai dollárra, mert nem rendelkeztek a vállalati emailek előírt archiválásával. [1] A TECH-ARROW nevű vállalat új szolgáltatásával azonban megspórolhatták volna a büntetést, mivel a cég egy újfajta email archiválással jött ki a napokban.

Az emailek számára általában nem szükséges sok tárhely, ha azonban tömegével érkeznek, főleg egy nagyvállalati méretben, akkor hamar nagyon sok tárhelyre lesz szükség. A legkézenfekvőbb megoldás a már nem friss emailek törlése, ezt azonban egyes kormányelőírások nem engedélyezik, így marad az archiválás.

A ContentACCESS nevű termék segíti a fájlok és emailek kezelését, és különféle archiválási megoldásokat kínál a különböző vállalatok számára. Az adatok biztonságos módon felügyelhetőek akár a Microsoft Exchange, akár Office 365 alól. Segítségével csökken a szerverek terhelése a felesleges adatok eltávolításával, melyek azonban könnyen és gyorsan előhívhatóak, ha szükség lenne rájuk. A jogosultságokat is kezeli, így együtt, ezekkel az előnyökkel jelentősen csökken az adatok tárolását biztosító tárhely költsége.

A ContentACCESS számos adatfeldolgozó rendszer adatát tudja kezelni, míg helyszíni, vagy felhőben lévő tárhelyeken helyezi el a feldolgozott adatokat, hogy a törvényben előírt ideig elérhetőek maradjanak. Az archiválási folyamatok automatizáltak, így alig van szükség emberi beavatkozásra, ez is jelentősen csökkenti a költségeket.

Az egyes adatállományok megőrzésének időtartama központilag állítható a szoftverben, az emaileket parancsikonok helyettesíthetik a levelezőrendszerben. A parancsikonok, miközben az eredeti állományokra mutatnak, szintén újabb helyet spórolnak meg.

Az archivált emailek bármikor megtekinthetőek, letölthetőek, vagy visszaállíthatóak a ContentACCESS webes felületén is. A különböző beépülő modulok segítségével bármelyik felhasználó hozzáférhet a már archivált emailekhez anélkül, hogy az informatikusok segítségét kellene kérni.

A TECH-ARROW új terméke garantáltan növeli a végfelhasználók termelékenységét, miközben sokkal kevesebb tárhely megvásárlására lesz szükség. A törvényben előírt archiválási feladatok teljesítése mellett így a ContentACCESS még nagyon sok pénzt meg is takarít a vállalkozások számára!

[1] https://www.sec.gov/news/press/2002-173.htm