A Yahoo pert nyert

A Yahoo megnyerte a YahooQuickLoans.com és a YahooCashLoans.com domainek tulajdonjogáért indított pert, mely még 2015. szeptember 16-án kezdődött.

A whois adatok alapján a domain regisztráció a YahooQuickLoans.com esetén 2014. augusztusában történt, míg a YahooCashLoans.com-nál 2014. júliusában.

A Yahoo számos védjegyet birtokol világszerte, melyek tartalmazzák a Yahoo szót. Ennek megfelelően nem is volt kétséges, hogy a megtámadott két domain nagyon hasonlít a Yahoo védjegyeire, s alkalmasak lehettek volna az emberek megtévesztésére.

A Yahoo beadványában azt is állította, hogy a domain tulajdonosa nem rendelkezett semmilyen, a domainhez jogosan köthető vállalkozással, vagy érdekkel, így a domain regisztráció rosszhiszeműen történt.

A cég panasza arra is rávilágított, hogy mivel a weboldalak azt hirdették, hogy pénzügyi tanácsokkal látnak el más weboldalakat, illetve pénzügyi szolgáltatásokhoz köthető könyveket árultak, így a megtévesztést nyereségvágyból tették.

A domain arbitrációs bíróság döntése értelmében mindkét domain tulajdoni joga átszállt a Yahoo-ra.

A Verisign közzétette pénzügyi eredményeit

A Verisign, melynek egyik fő profilja a domain regisztráció, közzétette a 2015 harmadik negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentését. A jelentés szerint a bevételek elérték a 266 millió amerikai dollárt.

A vállalat azt is nyilvánosságra hozta, hogy a bevételinek mértéke 4,2%-kal volt nagyobb, mint az előző év hasonló időszakában, míg a negyedéves bevétel 92 millió dollárra rúgott, az előző év harmadik negyedévében elkönyvelt 95 millió dollárral szemben.

A Verisign 1,68 millió új domaint jegyzett be a harmadik negyedévben, így már 135.2 millió .com és .net domain címet biztosít az ügyfeleinek. A negyedévben lejáró .com és .net domain nevek 72,7%-át újították meg a tulajdonosaik, szemben az előző év hasonló időszakában mért 71,8%-kal.

A cég a negyedév végén 1,9 milliárd dollár értékű készpénzzel, illetve készpénzt helyettesítő értékkel rendelkezett, mely 466 millió dolláros növekedést mutat a 2014-es év végéhez képest. A 2015 harmadik negyedévében mért készpénzforgalom 155 millió dollárra rúgott, illetve a Verisign 2,3 millió részvényt vissza is vásárolt a piacon lévők közül, 156 millió dollár értékben.

Az elemzők a vállalat pénzügyi eredményeinek további javulását vetítik elő, a domain regisztrációk további bővülése mellett.