Vadonatúj domain New Yorknak

New York az USA egyik legélhetőbb nagyvárosa, s mostantól már a TLD-n sem kell gondolkodniuk, ha a domain regisztráció van soron. Elérhetővé vált ugyanis a vadonatúj .NYC TLD, melyet kizárólag a város lakosainak hoztak létre. Nem számít, hogy a kérelmező vállalkozó, politikus, vagy csak egyszerű lakos, bármelyik helyi igényelheti.

A .NYC domain előnyei

• A .NYC domain tökéletes azoknak, akik new yorki üzlettel rendelkeznek, és meg szeretnék mutatni az ügyfeleknek ezt a tényt.

• A new yorki lakosoknak nincs más dolguk, mint elindítani a domain regisztráció folyamatát, kiválasztani egy webtárhely szolgáltatót, majd feltölteni pár adatot magukról honlapjukra. Mivel az új domain csak New York lakosainak adható ki, már a megléte bizonyítja, hogy valaki helyi lakos. Ez a tény pedig ideális az állásvadászathoz, hiszen a legtöbb cég szívesebben ad munkát a helyben élők számára.

• A New Yorkban megrendezésre kerülő események és rendezvények könnyen felhasználhatják reklámként a .NYC végződést, ezzel is kiemelve, hol kerül megrendezésre az összejövetel.

• A .NYC TLD még annyira új, hogy itt a lehetőség azok számára, akik eddig azért nem regisztráltak domaint, mert az összes jó webcím már foglalt volt. Most nem kell mást tenni, csak átesni a domain regisztráció folyamatán, s rögtön megszerezhető a kívánt domain név.

A megvásárlás feltételei

A .NYC domain végződést a ténylegesen New Yorkban lakók számára hozták létre, így csak az regisztrálhatja az új TLD-t, aki new yorki székhellyel rendelkező vállalat, vagy szervezet, illetve elsődleges lakcímmel New Yorkban rendelkező magánszemély.
A városban virtuális székhellyel, vagy virtuális lakcímmel rendelkező vállalkozások, vagy magánszemélyek nem jogosultak a szabályozás szerint a .NYC domain végződés regisztrálására, ahogy a csak postafiókkal rendelkezők számára sem.
Jelenleg csak angol és spanyol nyelvű domain nevek kaphatnak .NYC TLD-t, de a város tervezi, hogy további nyelveket is engedélyezzen. Egyes domain nevek nem elérhetőek a .NYC tartományban, mivel azok a város által levédett, vagy tiltott kifejezéseket, szavakat tartalmaznak.
Az a személy, vagy vállalkozás, amely a fenti feltételeknek megfelel, korlátozás nélküli mennyiségben jegyeztethet be .NYC domain neveket. A domain regisztráció díja a legtöbb szolgáltatónál 35 dollár, azaz kb. 9800 forint, ebben persze még nincs benne a tárhely ára.